Veganiški kepsneliai
Šie kepsneliai puikiai tinka žmonėms, kurie netoleruoja glitimo, tačiau patinka visiems. Kepsnelius taipogi galima formuoti įvairiais pavidalais, valgyti kaip “mėsainius” ar kaip šiltą patiekalą su padažu bei garnyru.
Reikia:
200 g avinžirnių,
2 v. š. sojų arba grikių miltų (vietoje kiaušinių),
3 v. š. avinžirnių miltų,
1 a. š. Himalajų druskos,
1/2 a. š. maltos ciberžolės,
1/2 a. š malto kumino, kajeno arba 1 a. š mėgstamų prieskonių, pvz., Kichen King,
500 ml virinto karšto vandens,
2 v. š. nerafinuoto alyvuogių arba kokosų aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Avinžirnius sumalti kavamale: kad lengviau susimaltų, dėti po šaukštą.
Visus sausus ingredientus suberti į dubenį, gerai išmaišyti. Palaipsniui
pilti karštą vandenį ir maišyti, kol neliks sausų miltų – turėtų gautis
minkšta masė. Masę uždengti ir palikti apie 30 min. brinkti. Rankas
sudrėkinti vandeniu, formuoti kepsnelius ar rutuliukus, papildomai dar
pavilgyti aliejumi. Kepsnelius kepti keptuvėje arba iki 180°C
įkaitintoje orkaitėje, ant kepimo popieriaus. Po 35 min. kepsnelius
apversti ir dar 5 min. palaikyti neišėmus iš orkaitės. Skanaus!
L. Kozlovienės (Livinn.lt) receptas.